Tudod-e, hogy mi az összefüggés a bélflórád állapota és a kialakult allergiád között?

A nyugati táplálkozás és az antibiotikum használat eredményeként megváltozott bélflóra-összetétel szoros kapcsolatot mutat az allergiák gyakoriságának növekedésével. A bélflóra ugyanis, alapvető szerepet játszik a légúti tolerancia és egyéb allergiák kialakulásában. Felmerül a kérdés: vajon hatékonyabb megoldás lenne-e a parlagfű-allergiára a növény irtása helyett saját bélflóránk helyreállítása?

A különféle allergiák az ipari országokban az elmúlt 40 évben ugrásszerűen növekedtek. Egyes fejlett országokban már a 13-14 évesek között is 22-32% az új betegek aránya, míg ugyanez a szám a fejlődő országokban nem változott az elmúlt 40 évben.

Ezek a megfigyelések vezettek el az allergiák és az asztma higiéné hipotéziséhez, mely szerint a korai fertőzések és a kevésbé tiszta környezet által kiváltott magas IgE-szint védőfaktor az allergiák és számos egyéb betegség ellen. Míg a nyugati gyerekek „steril” környezete, „modern” étrendje, korai antibiotikum-használata mellett e védelmi rendszer nem épülhet fel.

Az egészségtelen összetételű bélflórában megcsappan a probiotikus baktériumok aránya és elszaporodnak a káros mikroorganizmusok, baktériumok, gombák és paraziták.  Csökken a szervezet ellenállása, növekszik a gyulladásszint, s ezzel összefüggésben számos betegség – köztük allergia is – jelentkezhet.

Hangsúlyoznunk kell tehát, hogy az allergiás és nem allergiás emberek bélflórája jelentősen eltér egymástól. Vizsgálatok igazolták, hogy nem a környezet, hanem a bélflóra eltérése magyarázza, hogy allergiás lesz-e valaki, vagy sem.

Az orron át érkező antigén-ingerekhez (pl. pollenekhez) hozzászokás alakul ki, ez az orális tolerancia, melyet a szabályozó T-immunsejtek hoznak létre. Belélegzés során, az orrba kerülő részecskék hamarosan megjelennek a bélben, így a bélflóra szinte azonnal találkozik minden antigénnel, ami bejut a légutakba. A bél immunrendszere az az érzékelő, amely a légutakba került antigénekkel szemben kialakítja a toleranciát.

A pre- és probiotikumok alkalmazása mind megelőzés, mind terápiás jelleggel, bizonyítottan hasznos. Immunrendszerünknek nem az a dolga, hogy kiirtsa a mikroorganizmusokat, hanem, hogy fenntartsa az egyensúlyt, és megvédje a károsodástól szervezetünket. 

Mivel segíthetjük, erősíthetjük a szervezetünket ebben?

  • Reg-enor - teljes testtisztítás, méregtelenítés
  • Dr. Hummel Biogél - Bélflóra regeneráló és tisztító
  • Probikum 7 forte - Az egészséges bélflóráért
  • Olajfalevél-kivonat - Ütős megoldás a vírusok és a baktériumok ellen

Mivel segíthetünk még?

  • Flora Plus - a bélflóra egyensúlyának megtartásához

Házipatikába javasolt probiotikum komplex készítmény!
Ez a komplex termék hét bélrendszeri probiotikum-törzset tartalmaz, amelyet az emésztőrendszeri működés és a bélrendszeri mikrobiális egyensúly fenntartására terveztek. Használatával jelentősen javíthatók a bélflóra károsodásával összefüggésbe hozható állapotok. A készítmény, közel 4 milliárd élő mikroorganizmussal rendelkezik.
A „jó” baktériumok előnyei:
Az emberi szervezetben baktériumok milliói élnek. A „jó" baktériumoknak köszönhetjük többek közt az emésztést, egyes vitaminok termelését, illetve a fertőzésekkel szembeni védelmet. Ez a probiotikum tabletta nagy bacilusszámával, töménységével, savvédő köpenyével, kiemelkedik a forgalomban lévő tejsavbaktérium-készítmények köréből.
A következő kulcsfontosságú probiotikumokat tartalmazza:
Baccilus subtillus, B.longum, B.breve, L. acidophilus, L.plantarum, L.rhamnosus, L.casei

Lehetséges előnyei általánosságban:
•    Antibiotikus kezelések alatt és után a bélflóra védelme, regenerálása, mindenfajta emésztési rendellenesség kezelése
•    Immunrendszer erősítése, autoimmun betegségek kezelése, ekcéma megelőzése, tüneteinek csökkentése
•    Mindenféle allergia, de legfőképpen bélrendszeri- és emésztési allergiák enyhítése
•    Bélrendszeri betegségek gyógyítása, Candida albicans és más gombák túlszaporodásának megakadályozása
•    Krónikus fáradtság, klimaxos tünetek leküzdése, vastagbélgyulladás, IBS és Crohn-betegség tüneteinek enyhítése
•     Hólyag-, és egyéb fertőzések, krónikus izomfájdalmak enyhítése, megelőzése, magas koleszterinszint, vérnyomás normalizálása
•    Laktóz-intolerancia kezelése, végbélrák bekövetkezési valószínűségének csökkentése
•    Patogén mikroorganizmusok termelésének gátlása
•    Az Európai Unió által finanszírozott Emberi Egészség Csoport, a PROEUHEALTH, 2001-ben kimutatta, hogy bizonyos probiotikumok, legfőképpen a Lactobacillus törzsek komoly szerepet játszhatnak a bélrendszer gyulladásainak megelőzésében.

Ajánlott adagolás: minden fő étkezés előtt 1 kapszula akár 2 éves kortól.
Heveny bélműködési zavarok, fertőzés esetén, fehérvérsejtek számának növelésére: felnőtteknek napi 4x1-3 kapszula. Idült székrekedésnél: napi 3x2-7 kapszula. A bélműködés szinten tartására: napi 2x1 kapszula étkezések előtt. Candidiasis: napi 3x2-4 tabletta; súlyos candida-elhalási tünetek esetén csökkentsük az adagot, majd fokozatosan növeljük. Antibiotikus kezelés alatt és utána egy hónapig megemelt adagot érdemes szedni. Felbontás után hűtést igényel.

Csak regisztrált tagok számára vásárolható készítmény. Regisztrációhoz és vásárlási feltételekért vedd fel velünk a kapcsolatot: REGISZTRÁLOK!

  • Detox Formula - a máj megtisztításáért

Detox Formula – Klasszikus májtisztító készítményről beszélhetünk, ami májtisztításért a Para Cleanse és a béltisztítók (Intestinal Cleansing Program mellé tökéletes párosítás A neve is csak a felületes ember számára lehet megtévesztő: nem ”másnapos” serkentőszer, mert nevét meghazudtolóan igen sokrétű, jótékony hatású termék.

60 kapszula
 Kimondottan javasolt azoknak, akik bőségesen, vagy rendszeresen fogyasztanak alkoholt, netán kábítószert.
Lehetséges hatásai:
- Erősíti az immunrendszert, tisztítja a májat, támogatja a nyirokrendszer működését.
- Blokkolja a szabad gyökök károsító hatásait, fokozza a  szervezet saját antioxidáns termelését
- Különösen hatékony megfázás, paraziták, fertőzések, torokfájás, felső légúti megbetegedések esetén
- Erős gyulladáscsökkentő hatással bír, gátolhatja a tüdő, gyomor, petefészek és mellrák kialakulását.
- Cholin tartalma hat az emésztésre, a gyomor és a belek egyenletes működésére.
- Májerősítő hatású – így intenzívebb a méregtelenítés.  étvágytalanság és gyomorpanaszok ellen is hasznos lehet.
- Alkalmas még cukor- és gyomorbetegség, reumás ízületi bántalmak enyhítésére, idegrendszeri rendellenességek kezelésére.

A benne található Bojtorján gyökér méregtelenít, nyugtat, regenerál, erősíti az idegrendszert és a nyirokrendszert, tisztítja a vesét.
A Vörös lóhere gazdag kalciumban, fitoösztrogénben, ásványi anyagokban, nyomelemekben, proteinekben és flavonoidokban. Gátolhatja a rákos sejtek növekedését, fokozza a termékenységet, energiával tölti fel a szervezetet. Oldja a nyálkát és a görcsöket, csillapítja a máj-, epe és vesebetegségek kellemetlen tüneteit.
Aranygyökér kivonat tartalma erős antimikrobális és gyulladáscsökkentő hatással erősíti a terméket.

Összetétele: Kanadai Aranygyökér, Bojtorján, Réti Here, Lórum, Cékla, Agyag, Szamárkóró
Szedési javaslat: 3 x 1 kapszula, kb. 6 hétig.

Csak regisztrált tagok számára vásárolható készítmény. Regisztrációhoz és vásárlási feltételekért vedd fel velünk a kapcsolatot: REGISZTRÁLOK!

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

Forrás:, Biocom- Szendi Gábor