Tudj meg többet a Nobeldíjas C-vitaminról és felfedezőjéről!

 A multivitaminoktól eltérõen, a C-vitamin szerepe már jól meghatározott, elsõ alkalmazója Szent-Györgyi Albert (1893-1986) volt, aki a C-vitamin fontosságát bizonyította be. Ez annyira sikerült, hogy orvosi és élettani Nobel díjat kapott érte (1937).

Õ maga eleinte 1.000 mg, késõbb 4-5.000 mg, idõs korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen. Érdekes mód, valahogy elfelejtette a társadalom ezt a neves díjat, ugyanakkor nagyon sok a tévhit a C-vitaminnal kapcsolatban. Valahogy egy téves szemlélet uralkodik a világon, ez a szemlélet dominálja az orvosi oktatást, így aztán nem csoda, hogy a legtöbb, fõleg idõsebb orvos, erõsen tiltakozik a C-vitamin használata ellen, mondván inkább káros, mint hasznos. A fiatalok között azért akad kivétel, olyan, aki maga is érdeklõdik a vitaminok iránt és hajlandó annál több információt begyûjteni és feldolgozni, mint amennyit az egyetemen kap.

A mai, hivatalosan javasolt napi C-vitamin mennyiség 60 mg.

Ez egy hihetetlenül alacsony érték.

Honnan származik ez a szám?

Annak idején Adolf Hitler számoltatta ki orvosaival, hogy mi az a minimális C-vitamin mennyiség, amit biztosítania kell katonái számára, hogy elkerüljék a skorbut (C-vitamin hiány) utolsó, legsúlyosabb fázisát. Ez az érték szerepel ma is, a hivatalosan ajánlott mennyiségként. Pedig már akkor is ki tudták számolni, hogy ez a minimális, végső mennyiség.
Valószínüleg azért uralkodik ma is ez a szám, mert olyan silányak az ételeink, hogy ennél lényegesen nagyobb C-vitamin mennyiséget képtelenség belepréselni.

A multivitaminok erőssé teszik a szervezetet fő céljuk a megelőzés, míg a C-vitamin egyfelől megelőz (napi 1.000-2.000 mg), másfelől bajban, nagy dózisban segít. Influenza esetén napi 10.000 mg is szedhető, hiszen betegségkor akár több nagyságrenddel is megnő a szervezet C-vitamin igénye. Így, egy komolyabb influenza 1-2 nap alatt is elmúlhat, elmaradnak a szövődmények és az antibiotikumok, valamint a hosszú munkaképtelen állapot.

Sokan, de főleg a vegetáriánusok mondják, hogy sok zöldséget kell enni, és ezzel minden megoldódik.

Na de mennyit?

" A kamrában a cukor helyett, az alapélelmiszerek között kilogrammnyi mennyiségben  lenne a helye a C vitaminnak!"  (Szent-Györgyi Albert)

Napi 1.000 mg C-vitamin bevitelhez meg kell enni naponta legalább:

  • 2,5kg citromot, földiepret, vagy
  • 3,5kg ribizlit, vagy
  • több mint 12 kg cseresznyét, vagy őszibarackot.
  • zöldségből 2 kg zöldpaprika, káposzta
  • 4-5 kg paradicsom

És akkor ez még csak 1.000 mg.

Ez sem kevés, viszont a zöldségek esetén a jótékony vitaminhatás mellett megjelenik a növényirtószer, ami már ekkora mennyiségnél igen tekintélyes, tehát több rosszat tesz, mint jót. Természetesen a zöldségeket csak nyersen lehet elfogyasztani.

Fontos, hogy az igazi vitamin, az természetes mert lényegesen jobban szívódik fel, mint szintetikus megfelelője.

Termékeink:

  • C-1000 Complex C-vitamin kapszula - Nagy dózis vega kapszulában
  • MSM-C Vitamin italpor - Sejtépítő MSM  + C vitamin

Fontos tudni, hogy a napi C vitamin nagyobb részét lehetőleg reggel és napközben vegyük be, mert élénkítő hatása miatt nehezebben tudnánk este elaludni Vaskészítmény mellé pedig feltétlenül szükséges  C vitamint is szedni a vas tökéletes felszívódás érdekében  A sejtregeneráláshoz, érfalak rugalmasságához és fontos enzimrendszerek működéséhez elengedhetetlen a jelenléte a szervezetünkben. Véd a fertőzésekkel, oxidációs károsodásokkal, daganatok kialakulásával szemben, de védelmet nyújt az allergia, a szem és fogínybetegségekkel szemben is. A dohányosok C vitamin szükséglete az ajánlott mennyiségek duplája, de akár a többszöröse! És még sorolhatnánk a C vitamin sok jótékony hatását...

Tényleg hasznosul-e az, amit megettünk, vagy hiába minden?

Ezt ma már ki lehet mérni biorezonanciás módszerrel.
Aki hosszabb távon vitaminok szedésére adja a fejét, az mindenképp menjen el egy biorezonanciás mérésre az elején és egy fél éves alkalmazás után. Érdekes lehet az eredmény. Többször előfordul, hogy ami egyik embernél felszívódik, az a másiknál nem. Ez a különbség adódik az emberek genetikájából, táplálkozásából, életviteléből, stb.
Általában elmondható, hogy mindenki másképp reagál a vitaminokra. Vannak látványos felépülések akár agyvérzés után is, van viszont sok olyan eset, ahol nem annyira látványos az eredmény.
 

Fontos a mértékletesség, az arányok pontos betartása, mindenképp szakemberhez kell fordulni,

Alapszabály, hogy nem mindenkinek kell multivitamin tablettákat szednie, de akinek szüksége van rá, akár életmódjából, akár valamilyen betegség miatt, az csak a legjobbat szedje, és semmiképp ne csak az általánosan ajánlott RDA mennyiséget.

A m i t  v i s z o n t  m i n d e n k i n e k  n a p o n t a  s z e d n i e  k e l l,  a z  a  C-v i t a m i n.

Ajánlott mennyiség:

  • felnőtt korban 2.000 mg, megfázásos, influenzás betegség esetén 10.000mg (1-2 óránként 1.000mg) ajánlott.
  • gyerekeknél napi 500-1.000mg ajánlott 10 éves kor felett.

Amit szintén naponta kell fogyasztani, az ásványi anyagok és nyomelemek széles köre.
Praktikusan olyan táplálék kiegészítőt érdemes használni, mely gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, illetve enzimekben.
Ettől függetlenül pedig lehet C-vitamint fogyasztani a már javasolt mennyiségben.

Ami az iskolai könyvekbõl  kimaradt:

Szent-Györgyi Albert egy különleges ember volt. Mai szemmel Bill Gates-hezt lehetne hasonlítani. Spirituális volt és szabadkőműves, radikális újító. Azt tanította és bizonyította, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani C-vitaminnal. Ezen felvilágosító munkássága olyan sikeres volt, hogy megfenyegették, hogy megölik. Õ azonban nem hátrált meg. Mivel ténylegesen nem vállalták fel, hogy megöljék, ezért kompromisszumot kötöttek vele. Megkapja az amúgy is megérdemelt Nobel-díjat, és vissza vesz felvilágosító munkájából. A díjat megkapta, és valamelyest vissza is fogta publikációit.
A világháborúban Magyarország kiugrásáért tevékenykedett, ezért körözték a németek.
A háború után csatlakozott a győztes oldalhoz, az Akadémiát akarta újraszervezni, azonban a konzervatív akadémikusok ellenállása miatt megbukott ez a tevékenysége.
Túl sok, számára megoldhatatlannak látszó problémának ütközött a háború utáni időszakban, ezért 1947-ben egy svájci útról nem tért haza, hanem az Egyesült Államokba távozott.
Új hazájában tovább folytatta munkásságát. Egyik legfontosabb tevékenysége, amelyről nemcsak, hogy hallgatnak, de egyenesen le is tagadják, az volt, hogy felhívta a világ figyelmét a modern biológiai szemlélet kialakításának szükségességére.

Szent-György is tudta, hogy abban az időben (még ma is!!!) a newtoni biológia uralkodik, ami az embert mint gépet tekinti, egymáshoz kapcsolódó, egyébként önálló szervek halmazaként értelmezi, ezért is a túl sok szakosodás.
Mivel a fizikában, ahol a newtoni fizika mellett már megjelent a kvantumfizika, nyílt levélben szólította fel a világ tudósait, hogy váltsanak szemléletet, a biológiában is lépjenek, és alkossák meg a kvantumbiológiát, ahol a még ma sem elfogadott energetikai szemlélet  is teret kaphatna (megjegyezzük, hogy  napjainkban az EKG, EEG, MR is a szervezet energetikáját elemzi, de ezek a kivételek). Levele hivatalosan megjelent a kor két nagy szaklapjában a Nature-ban, és a Science-ban. Évekkel később sok tudós hivatkozik erre a korszakalkotó levélre.

Érdekesség, hogy a Szent-Györgyi hagyatékban nem található ez a levél, azt is mondják sosem létezett.....

Szent-Györgyi 73 éves korában daganatot kapott. Környezetében mindenki megijedt, õ azonban ezt egy lehetőségként élte meg. C-vitaminnal, és egészséges életmódjával ki is gyógyította magát néhány hónap alatt.

93 éves korában halt meg, de még akkor is egészséges volt.  Állítólag egy vizisí baleset okozta halálát, melynek körülményei rejtélyesek..... 

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!