Nincs nyár rovarcsípés nélkül

Szinte senki sem ússza meg a nyarat valamilyen rovarcsípés nélkül. A csípések bár kellemetlenek, nagyrészt veszélytelenek. Ellátásuk nem bonyolult, de ha a gyógyulási időt lerövidíted. Vannak erre természetes megoldások is.

szúnyog

Csípések gyógyítása

A rovarcsípéseket általában egy jól megválasztott bőrnyugtató krémmel kezelhetjük.

Ajánlataink:

 

Nagyanyáink módszerei

Általában a rovarcsípésekre enyhülést hoz a borecetes borogatás és a nyers, reszelt krumpli, a túró (egy réteg gézbe tekerve), és az ecetes víz. Hangya okozta hólyagok ellen a hígított szalmiákszesz vagy vízben oldott szódabikarbóna-borogatás hat leginkább. Segít ha a fájó-viszkető felületet bedörzsölöd egy fél hagymával, vagy illóolajat teszel rá. Pl. levendula, teafa, eukaliptusz, ylang-ylang.(A kullancsra nem szabad olajat tenni.)

Levendula illóolaj – rovarcsípésre

A levendula nem csupán a szúnyogok távol tartásában, de a már bekövetkezett csípések kezelésében is nagyon hatékony. Rovarcsípés esetén szappannal tisztítsd le az adott felületet, majd csepegtess rá illóolajat, és dörzsöld el. Azon túl, hogy fertőtlenít, enyhíti a fájdalmat, a viszketést, és még a fullánkot is a felszínre hozza. Bőrregeneráló hatású, akár a kivakart csípésre is alkalmazható. A levendulaolajat közvetlenül felviheted a bőrödre.

Teafaolaj- rovarok ellen

A teafaolaj elsősorban a viszketést enyhíti. Az olaj nyolcvan szerves alkotóelemből áll, sokoldalú gyógyhatása tudományosan bizonyított. Jól használható már a megelőzésnél is, természetes rovarriasztóként.

Mindenféle rovarcsípésre - szódabikarbóna

A szódabikarbónát kevés vízzel keverd pasztává.  Hatásos fájdalom- és duzzadtságcsökkentő. A gyerekek ezt szeretik a legjobban, illatmentes és rögtön megszünteti a viszketést.

HÁZI SZÚNYOGRIASZTÓ SPRAY

A házi rovarriasztót gyorsan és könnyen elkészítheted. Ellentétben a boltban vásárolhatótól, nem tartalmaz vegyi anyagokat. Gyerekeknél is biztonsággal használható.

Hozzávalók:

  •    150ml borsmenta tea (150ml forró víz + 1 ek szárított borsmenta levél)
  •     50ml 10%-os ecet
  •     3 csepp teafa olaj
  •     6 csepp citromfű olaj
  •     3 csepp eukalitpusz illóolaj
  •     6 csepp levendula illóolaj

Elkészítés

A tea ha kéz melegre hűlt, szűrd le, majd öntsd egy pumpás flakonba. Az ecetbe belekevered az olajokat majd a teához öntöd, jól összerázod és kész is. Minden használat előtt felrázandó.

Használat: Fújd a ruhádra gyakran ismételd!  Esetleg bőrpróba után, a ruhával nem fedett testrészekre is mehet.

Fontos, hogy a recepthez 100%-os illóolajat használj és teszteld, nem vagytok-e allergiásak  az összetevőkre (lehettek a tiszta illóolajra is).