Mire jó a Q10 koenzim?

Hallotta már hogy...

A Q10 koenzim létfontosságú katalizátor a szervezetben, amely felgyorsítjaa biokémiai energiatermelő folyamatokat. Komplex összetételénél fogva pedig az egészség, az erő, a fiatalság alappillére, az öregedési folyamatok gátja.

A Q10 koenzim egy olyan molekula, mely megtalálható az emberi szervezetben, de az életkor előre haladásával természetszerűleg csökken a mennyisége, ebből indult ki az a feltételezés, miszerint a fiatalság receptjének összetevője lehet.

Pótlása idősebb korban válhat fontossá. Hiányában a keringési zavarok, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázata növekszik. Tünetként fáradtságot érezhetsz, ami természetesen a bőrödön is meglátszik, ezért alkalmazzák már a kozmetikumok összetevőjeként is.

A koenzim Q10 molekulát, más néven ubiquinont 1957-ben fedezték fel, a vele kapcsolatos további kutatásokért Nobel-díjakat is kiosztottak (2001, P. Nuse, T. Hunt, L. Hartwell). Bizonyítottan szerepet játszik a szervezet sejtszintű energiaszintjének fenntartásában, csökkenti az oxidatív stresszt, vagyis a szabadgyökök képződését, általános antioxidáns hatásának kifejtésével.

A Nobel-díjas kutatatók szerint "a koenzim Q10, az antioxidáns tartós hiánya rákhoz, reumához, Sclerosis Multiplexhez, fekélyes vakbélgyulladáshoz, Alzheimer-, Crohn-, és Parkinson-kórhoz, asztmához, impotenciához, másodlagos cukorbetegséghez, allergiához, szívbetegséghez vezethet."

Hogyan pótolható?

A Q10 koenzimet étrendkiegészítő készítményekkel pótolhatod. Különösen azoknak ajánlott, akik keringési, illetve szív-érrendszeri betegségben szenvednek vagy ezt szeretnék megelőzni, hiszen erős antioxidáns tulajdonságuk miatt általános immunerősítő hatással bírnak.

Segíthet:

  • csökkentheti az infarktus valószínűségét
  • megelőzheti a szívbetegségeket
  • műtétek utókezelésében segíthet
  • magas vérnyomás esetén kiegészítésként
  • fáradt szervezet regenerálásában

Q10-tartalmú készítmények:

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 72/311-985