Mindent az allergiáról - Második rész

 Általában hogyan kerülhetjük el és kezelhetjük az allergiát?

A felesleges stresszhelyzetek és vegyi anyagok csökkentése mellett aktívan erősíthetjük is immunrendszerünket. Ebben nagy szerepet játszik a teljes értékű, vitaminokban, ásványi sókban, nyomelemekben gazdag táplálkozás. Lássuk hogyan:

Táplálkozás

A megfelelő táplálkozás alapelveiről bővebben itt olvasható: Egészséges Táplálkozás.
Fogyasszunk rendszeresen tejsavas erjedéssel tartósított ételeket (kovászos uborka, savanyú káposzta), illetve joghurtot! Ezek hozzájárulnak az emésztés szabályozásához és az egészséges bélflórához.
A fokhagyma, a vöröshagyma és a grépfrútmag köztudottan csíraölő hatású. Igyekezzünk mellőzni az antibiotikumokat, ahol lehet helyettük ezeket a természetes antibiotikus hatású ételeket fogyasszuk!
Kevesebb húst! A szervezet számára szükséges fehérjéket inkább hüvelyesek, illetve tejtermékek fogyasztásával vigyük be szervezetünkbe!

Testmozgás

A rendszeres testmozgás is rendkívül fontos. Az aktív testmozgás mellett időnként szaunázzunk is! A hideg-meleg váltófürdő és a testradír, masszázs is kiváló a keringésnek.

Ismerd meg a magyar fejlesztésű Reg-enor kúrát, mely egy teljes test tisztításon alapuló termék és koplalás mentes táplálkozási program. Sok "regenorozónak" hozott jobbulást, tünetmentességet, súlycsökkenést és többek között a légúti és a bőrön jelentkező allergiás tünetek csökkenését. Részleteket a Reg-enor  linkre kattintva olvashatsz.

Életmód

Aludjuk ki magunkat, ehhez napi 7-8 óra szükséges! Könnyebben alszunk el, ha lemondunk a nehéz, késői vacsoráról. Segítheti az elalvást egy csésze nyugtató hatású tea (például citromfűből, orbáncfűből és komlóból) vagy a nyugtató hatású orbáncfű kivonat.
Érdemes nyitott ablaknál aludni (kivéve a legintenzívebb pollentelítettség idején).
Mélyebben alszunk és pihentebben ébredünk, ha kikapcsoljuk éjszakára az áramot a főkapcsoló segítségével, ezzel jelentősen csökkentjük az elektroszmogot. A termésteres alvás-ébrenlét ciklus visszaállításában a Melatonin lehet a segítségünkre.

Méregtelenítő, immunerősítő, lúgosító növényi készítmények:

  • OLIVE LEAF EXTRACT 18% Olajfa levél kivonat - ütős megoldás a vírusok és a baktériumok ellen
  • Immun Supreme kapszula
  • Spirulina

 

És végül a legfontosabb: a boldogság és az elégedettség a legbiztosabb módja annak, hogy megerősítsük immunrendszerünket és egészségben éljük le életünket. Örüljünk az életnek!

Tipp:

Fűszeres koktél a virágporra allergiásoknak:
• fahéj (1 teáskanál)
• gyömbér (1 teáskanál)
• méz (2 evőkanál)
• citromlé (2 teáskanál)
• virágpor (1 evőkanál)
A felsorolt összetevőket keverjük össze 1 liter tisztított vízzel, és minden nap kortyoljunk el belőle 1-1 dl-nyit. A kúrát érdemes már február elején elkezdeni, hogy az immunrendszer jól felkészülhessen a közelgő tavaszi pollenszezonra.

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

Forrás: Dr. Balaicza Erika, Femina, Webmd