Mindent az allergiáról - Harmadik rész

Az immunrendszer a szervezet védőbástyája. Arra hivatott, hogy felvegye a küzdelmet a szervezetünkbe jutó kórokozókkal. Immunrendszerünk rendkívül bonyolult és összetetten működő rendszer, így megfelelő támogatásra van szüksége.

Mivel gyengítjük az immunrendszerünket?

Immunrendszerünk állapota részben genetikai adottság, azonban nagyobb részt rajtunk, életmódunkon múlik a hatékonysága.
Igyekezzünk kiiktatni a stressz az életünkből!
Kerüljük az élvezeti cikkeket, a cigarettát, alkoholt és a kávét!
Bár fontos a személyi higiénia és a tisztaság, azért ne essünk túlzásokba!

Tipp:

Az allergiahajlamot jelentősen fokozza:

a rossz emésztés
a baktériumflóra felborulása
az epepangás

Ilyenkor ugyanis sokkal több allergiát kiváltó és immunrendszert gátló anyag képes behatolni szervezetünkbe. Ezért figyeljünk oda arra, hogy mit eszik! Támogassa az emésztőszervek működését is: igyon gyermekláncfű, katáng, apróbojtorján, borsmenta és ezerjófű teát!

Mivel erősíthetjük az immunrendszerünket?

Ételt, ne élelmiszert!

A legfontosabb a változatos, teljes értékű táplálkozás és a vitaminpótlás. A mai körülmények között gondos odafigyelést igényel a megfelelő étrend összeállítása. A boltokban kapható élelmiszerek többsége adalékanyagokkal, tartósító szerekkel és egyéb mesterséges anyagokkal dúsított, a termőföldek egyre inkább kimerültek, így zöldségeink, gyümölcseink vitamintartalma sem a régi. Az életmódtanácsok is rendkívül széles kínálatot nyújtanak a modern diétákból és étrendekből. A választék nagy, így érdemes egy személyre szabott étrendet kialakítani, mely az egyéni igényekhez igazodik, ebben felhasználhatjuk a komplett diéták elemeit, tekintettel lehetünk betegségeinkre, allergiánkra, vércsoportunkra vagy az évszakra is. A lényeg, hogy a kísérletezés során közelebb kerüljünk a nekünk legideálisabb étrendhez! Az ideális táplálkozás alapelveiről bővebben itt olvasható: Egészséges Táplálkozás.

Megoldást nyújthat a teljes testtisztító kúra, melyről a Reg-enor linkre kattintva olvashatsz részletesebben.

A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás,az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.

Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít a szervezet méregtelenítésében. A kúra elején az epe és máj tisztulását, emésztésí problémák rendeződését, vese tisztulását érzékeljük a hasi körméretek és testsúlyunk csökkenése mellett.

Rengeteg immunerősítő hatású táplálék van, melyekre érdemes odafigyelni.

Bővebb leírás itt olvasható: Gyógyító zöldségek, Gyógyító gyümölcsök

forrás: Dr. Balaicza Erika, Femina, Webmd