Miért betegszünk meg könnyebben ősszel?

Amikor beköszönt az ősz, lehűl a levegő, könnyebben betegszünk meg. Az összefüggés egyértelmű, de hogyan is van ez pontosan?

Képtalálat a következőre: „betegség ősszel képekkel”

A jelenség okára a kutatók nem találtak magyarázatot, mert azt vették alapul, hogy hidegebb időben a kórokozók is sokkal lassabban szaporodnak. Akkor vajon miért betegszünk meg könnyebben?

A megoldás az immunrendszer működésében keresendő: a hidegebb időben immunrendszerünknek egyszerűen sokkal fontosabb feladata a test hőháztartásának fenntartása, főleg hirtelen hőmérséklet ingadozás esetén. A kórokozók kiszűrése és ártalmatlanná tétele így lassabban megy, tehát könnyebben kapjuk el ilyenkor a betegségeket. Különösen igaz ez az orr nyálkahártyájának védekezésére, ezért vagyunk hajlamosabbak ilyenkor a felsőlégúti megbetegedésekre.

Mit tehetünk?

Tegyünk meg mindent immunrendszerünk egészségéért!

Immunrendszerünk állapota nagymértékben függ a táplálkozásunktól. Étkezzünk tudatosan, kerüljük a kész- és feldolgozott ételeket ahol csak lehetséges.

A megfelelő táplálkozás alapelveiről bővebben itt olvasható: Egészséges Táplálkozás Alapszabályai:  http://okonatura.hu/egeszsegtar/tema/taplalkozasi-tanacsok

A rendszeres testmozgás is rendkívül fontos. Sétáljunk naponta, vagy válasszunk egy frissítő, kellemes időtöltésnek vagy hobbinak is megfelelő sportágat. Figyeljünk az életmódunkra! Aludjuk ki magunkat, kerüljük a felesleges stresszhelyzeteket

 

Ismerd meg a magyar fejlesztésű Reg-enor kúrát, a teljes testtisztítás és a magyaros táplálkozás programját, melynek legtöbbször  a "mellékhatása" a  túlsúly csökkenése is.

Ebben az életmódváltó  diétában nem kell bűntudatot érezned, ha elfogyasztasz egy pörköltet, babgulyást, szalonnát vagy töpörtyűt...sőt itt minden  étel zsírral készül, visszatérünk a hazánkban 40 -50 -100 éve szokásos étkezésre

Mára már sokezer "regenorozónak" hozott  karcsúsodást,  jobbulást és tünetmentességet sokféle betegségnél, többek között pl. a légúti panaszok és a bőrön jelentkező allergiás tünetek esetén is.

Részleteket a Reg-enor  linkre kattintva olvashatsz: http://okonatura.hu/oldal/gyakori-kerdesek-a-reg-enorrol

 

Ne halogassuk a problémák megoldását, keressünk minél előbb megoldást, a megoldhatatlan gondolatokat pedig igyekezzünk elengedni!

Erősítsd az immunrendszered, próbáld ki termékeinket!

Méregtelenítő, immunerősítő, lúgosító növényi készítmények:

 

Forrás: Eperjesi Klára, természetgyógyász

okonatura@gmail.com          20/326-4267

 

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!