Miért alakul ki vesekő?

A vesék feladata a salakanyagok kiválasztása és kiürítése a szervezetből. Normál körülmények között a salakanyagok vízben oldott állapotban ürülnek, megszabadítva a szervezetet a fölösleges méreganyagoktól.

Hogyan és miért alakulhat ki mégis a vesekő?

Abban az esetben, amikor az oldott állapotban lévő anyagok egyre nagyobb mennyiségben csapódnak ki kristályokat formálva és nem fogyasztunk elegendő folyadékot, akkor a vizelet besűrűsödik és üledék halmozódik fel a vesék belsejében, ami idővel vesekő kialakulásához vezet. Évek hosszú során ezek a kövek csendben meghúzódhatnak tünetmentesen.  Az 5 mm-nél kisebb kövek az esetek 90%-ában spontán módon távoznak, nem okozva tüneteket. A nagyobb méretű kövek esetében a kő igyekszik áthaladni a spagetti vastagságú húgyvezetékeken és elzárja a vizelet útját, heves tüneteket produkálva.

A vesegörcs tünetei

Jellegzetes tünetek a hirtelen jelentkező görcsös fájdalom, gyakori fájdalmas vizelés, esetenként vérvizelés, amelyekhez vegetatív tünetek társulnak: hányinger, hányás, izzadás, hidegrázás kifejezett nyugtalanság mely állandó mozgásra kényszeríti a beteget. A vesegörcs fájdalmát gyakran a szülési fájdalomhoz hasonlítják és gyakran azonnali sürgősségi gyógyszeres vagy urológiai beavatkozást igényel.

Mi történik fizikai szinten?

  1. Helytelen életmódot folytató, kevés folyadékot fogyasztó, genetikai hajlammal rendelkező személynél a betegség nagyobb valószínűséggel alakul ki.
  2. A mozgásszegény életmód, alkohol, kávé, savas folyadékfogyasztás gyakori kiváltó tényező.
  3. A kevés folyadék bevitel dehidratációhoz vezet, a víz és a vízben oldott ásványi anyagok és salakanyagok aránya megváltozik, és a vizelet besűrűsödik, amely vesehomok és vesekő formájában lerakódik.
  4. A túlzott kalcium bevitel és az oxalát tartalmú ételek fogyasztása (pl. erdei gyümölcsök, spenót, sóska, dió, paradicsom, kakaó) az oxalát kövek kialakulását segítik elő.
  5. Húgysav kövek kialakulásáért a vörös és vadhús rendszeres fogyasztása okolható, ehhez hozzájárul a túlzottan sós ételek fogyasztása is.
  6. A vizelet savas ph-ja elősegíti a kőképződést, a lúgos vegyhatás pedig megelőzi azt.
  7. A gyakori vizeletfertőzések szintén a vizelet besűrűsödéséhez vezetnek, a felhalmozódó genny, baktérium és gyulladásos faktorok a vesekövek képződésének gyakori elemei.
  8. Egyes hormonális elváltozások pl. a mellékpajzsmirigy túlműködése a kalcium anyagcseréjét felborítva kalcium alapú kövek kialakulásához vezet.
  9. Gyulladásos betegségek, ízületi gyulladások, köszvény, krónikus vastagbélgyulladás, egyes gyógyszerek szintén vesekövek képződéséhez vezetnek.
  10. Amennyiben elegendó  ( testsúly kg x 30 ml )  tisztított vizet fogyasztunk megelőzhető a vesekő kialakulása!

Termékajánlatunk a Reg-enor, és a hozzá kapcsolt étrend, amely sejtszintű méregtelenítéssel járul hozzá a vesék tisztulásához és könnyebb működéséhez és a vesekő kialakulásának megelőzéséhez.is.

A megfelelő mennyiségű tiszta vízfogyasztáshoz ajánljuk a csapvizet 99%-ban megtisztító víztisztítókat:

Víztisztító ajánlatunk:

Kérdésed, bizonytalanságod van a víztisztítókkal kapcsolatban?

Ide kattintva látványos és közérthető videókon nézheted meg a víztisztítók működését és egyéb érdekes és hasznos tudnivalókat!

Vagy keress minket elérhetőségeinken, szívesen segítünk minden felmerülő problémában!

Személyesen: Pécs, Jókai utca 30.

Nyitva tartásunk:
H: 9:00-13:00
K-P:9:00-16:30 
Szo-V: zárva

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

Mi történik mentális szinten?

Gondolati szinten is gyakran halmozunk fel salakot. Ezek, ha nem kerülnek időnként elengedésre, akkor besűrűsödnek és lelki salakként lerakódnak. Ezen lelki méreganyagokra a vese a legérzékenyebb. A vesemedence valóságos gyűjtőhelye a bekövült merev gondolatoknak és érzéseknek, amelyek a múltból származnak. Ezeket az érzéseket fel kell dolgozni, és szabadjára kell engedni. 

Mi történik spirituális szinten?

Spirituális szinten a vese, mint páros szerv a párkapcsolat szimbóluma, a szerelmi és szexuális kapcsolat egyensúlyáról tanúskodó szerv.

Energiáit a gyökér és szakrális csakrákból kapja és meridián megfelelője a vese meridián. Ha ezen energiaközpontok energia áramlása csökken, akkor ez hozzájárul a többi kismedencei szerv funkció zavara mellett a vesefunkciók megváltozásához és kövek kialakulásához.

A párkapcsolati és szerelmi élet egyensúly zavara esetén a felgyűlt, ki nem mondott, fel nem dolgozott elfojtott érzések és gondolatok, nemcsak a párkapcsolat pangásához, aztán megkövesedéséhez vezetnek, hanem értelemszerűen a vese folyadék pangásához, lerakódásához és bekövesedéséhez is.

A vese annak minden fizikai és lelki funkciójával együtt tehát marad egy jó útjelzője élet és táplálkozási stílusunknak, kapcsolati harmóniáknak, flexibilitásunknak, jelezve annak fontosságát, hogy nemcsak a fizikai méreganyagoktól, hanem a lelki salaktól is meg kell időnként szabadulni.