Mi történik, ha a csokifánk találkozik a penicillinnel?

Minden egyes antibiotikus kezelés következtében számos hasznos baktériumfaj véglegesen eltűnik a mikrobiótánkból, ami a bélbaktériumok és az immunrendszer szoros együttműködése következtében az immunrendszer rossz működéséhez, allergiához és súlyos betegségekhez vezet.

Az antibiotikum nagyszerű találmány. Számtalan olyan járvány, fertőzés vált vele kezelhetővé, melyek sokszáz ember halálához vezettek a penicillin feltalálása előtt. Azonban az elmúlt néhány évtizedben az orvostudomány fejlődése ellenére valami nagyon elromlott,  úgy tűnik, egyre betegebbek vagyunk. „Modern járványokalakultak ki, terjed az elhízás, a gyermekkori diabétesz, az asztma, az allergia, az ekcéma, a reflux, a tumoros megbetegedések, a Crohn betegség, az autizmus. A korábbi járványokkal ellentétben ezek a civilizációs betegségek nem gyorsan ölnek, hanem évtizedekre rontják el az áldozatok életminőségét.

Dr. Martin Blaser, a Humán Mikrobiom Program vezetőjének közelmúltban megjelent könyve – Missing Microbes: How Killing Bacteria Creates Modern Plagues – beszámol arról, hogyan vezethet a sokszor túlzó antibiotikum-használat az ellenálló baktériumtörzsek létrejötténél is nagyobb katasztrófához: a civilizációs betegségek kialakulásához.

Riasztóan nő a súlyos elhízás, az 1-es típusú cukorbetegség, az asztma, a súlyos ételallergia, és mindez a 10 év alatti gyerekek körében a legaggasztóbb probléma. Mindez összefüggésben van a gyermekek immunrendszerét roncsoló antibiotikumok használatával.

Világosan látjuk, hogy a csirkéknek, malacoknak, borjúknak adott rengeteg antibiotikum következtében az állatok kövérebbek és nagyobbak lesznek – az állattenyésztők épp ezért, nem csak a fertőzések megelőzése végett adnak a fiatal állatoknak antibiotikumot –, az állatokhoz hasonlóan gyermekeinket is elhizlaljuk a sokszor feleslegesen adott antibiotikumok révén.

Szóval akkor mi történik, ha a csokifánk találkozik a penicillinnel? Az egérkísérletek alanyai egészséges táplálkozással antibiotikumot is fogyasztva kétszer annyit híznak. Csodálkozunk hát, hogy egészségtelen étkezés mellett így elhíznak és megbetegszenek a gyermekeink?

Hogyan előzhetjük meg a betegségeket? Erős immunrendszerrel. A gyermekeink megfelelő immunrendszeréhez egészséges táplálkozásra van szükség.

A Reg-enor program étrendje ideális a gyermekeknek is! Csökkentsük a finomított szénhidrátok arányát a gyermekek étrendjében, és cseréljük a finomított olajat állati zsírokra. A húsételek sok zöldséggel pedig elősegítik gyermekeink fejlődését!

A termékről további információt ITT találhatsz.

Részletes recept ajánlat ITT letölthető!

Saját recept ötletgyűjteményünket  ITT találod!

Forrás: Medicalonline