Mennyi vizet isznak a gyermekeink?

Dr. Lenkei Gábor Egészségünk titkai című előadásában a gyermekek egészséges fejlődésére és tanulási problémáira is kitért.

Alapvető problémának tartja, hogy a gyermekek tanulását, koncentrációs képességeit befolyásoló környezetre ugyan odafigyelünk, de az olyan létfontosságú tényezőkre, mint a folyadékfogyasztás, sokkal kevesebb figyelmet fordítunk.

Képtalálat a következőre: „mennyit iszik a gyermek  képek”

Rohamosan növekszik a hiperaktív, diszleksziás, diszgráfiás, figyelemzavarral, stb. küzdő gyermekek száma, és miközben a szülők és a tanárok is a bizonyítványra koncentrálnak, elfelejtik megitatni a szomjas gyermekeket. Lenkei Gábor szerint ez a folyadékhiány az egyik kiváltó tényezője a gyermekek tanulási és magatartási problémáinak.

Egy gyermek testtömegéhez viszonyított folyadékigénye jóval nagyobb, mint egy felnőtt emberé. Előfordult már, hogy kora délutánra kimerültek a gyermekeid? Ha igen, akkor lehetséges, hogy folyadékhiány van a háttérben. Nagyon fontos, hogy a folyadék minél több, vagy kizárólag tiszta víz legyen! A cukros, szénsavas üdítők csak még több vizet vonnak el a szervezettől!

A gyermekeknél is igaz, hogy a szomjúságérzet már a kiszáradás egyik késői tünete. Ne várjuk meg, amíg szomjasak lesznek!

A kiszáradt szervezet kimerült, az anyagcsere lelassul. Ilyenkor a gyermekek fáradtak, nem képesek tanulni. Sokszor ezt az állapotot összekeverik a tanulási nehézségekkel, részképesség zavarokkal, koncentrációs zavarokkal. A szellemi teljesítőképesség romlik először kiszáradás esetén. Ugyanez igaz a kiszáradt, ezért feledékeny, zavart idős emberekre is.

Mennyit isznak egy nap a gyermekeid? És tiszta vízből mennyit?

...és a felnőttek?

Nem csak gyermekeket érint ez a probléma. Rengeteg ember hagyja figyelmen kívül a folyadékbevitel fontosságát. Aki igyekszik odafigyelni az életmódjára, az is többnyire a szilárd ételek minőségére fekteti a hangsúlyt.

Kimerítő fizikai vagy szellemi munkát végzel? Több vízre van szükséged!

Sportolsz? Több vízre van szükséged!

Meleg nyári nap? Klíma? Ventillátor? Mindegyik szárítja a szervezetedet!

Kávézol? Alkoholt, fekete teát, kólát, energiaitalt fogyasztasz? Eze hiába folyadékok, emésztésük több vizet von el a szervezettől!

Gondoltad volna, hogy nemcsak a szauna, hanem egy masszázs után is folyadékpótlásra van szükséged?

Hogy miért hangsúlyozzuk ezt állandóan?

Szervezetünk vizet használ nemcsak az emésztés és a kiválasztás folyamataihoz, hanem például a megfelelő hőháztartás biztosításához is! Tehát nem csak a nyári napokon kell erre odafigyelni. Ha pedig nem iszunk eleget, akkor a szervezet nem tudja kiválasztani a méreganyagokat, így azok visszaépülnek a szervezetbe. Fejfájás, kimerültség lesz ennek a következménye. Olyan, mint egy kisebb másnaposság: az alkoholfogyasztás is drasztikusan kiszárítja a szervezetünket, ezért jelentkezik a másnaposság.

Az állandó kiszáradásnak látható tünetei vannak: a szervezet az olyan szervekből vonja el a vizet, melyekre nincs azonnali szüksége, például a bőrből. A bőr hidratáltsága másodlagos a létfontosságú szervek működéséhez képest. Ezáltal a kiszáradt ember bőre kipirul, kiszárad, az öregedés jelei is hamarabb jelentkeznek, és akár ki is repedezhet!

Környezetbarát befektetés a vízhálózatra köthető víztisztító berendezés: nincs több PET palack, csak biztonságos, tiszta víz!

Víztisztító ajánlatunk:

  • Water Filter RO 102-A víztisztó berendezés - fordított ozmózis elvén a   hálózati víznyomás működteti
  • Water Filter RO 102 víztisztító berendezés - fordított ozmózis elvén elektromos áram működteti
  • Lourdes – hidrogénes vizet készítő készülék - hidrogénben gazdag vize az általános jólléthez szükséges extra energiát nyújtja számunkra, illetve erős antioxidáns

Kérdésed, bizonytalanságod van a víztisztítókkal kapcsolatban?

Ide kattintva látványos és közérthető videókon nézheted meg a víztisztítók működését és egyéb érdekes és hasznos tudnivalókat!

Vagy keress minket elérhetőségeinken, szívesen segítünk minden felmerülő problémában!

Személyesen: Pécs, Jókai utca 30.

Nyitva tartásunk:
H:9:00-13:00
K-P:9:00-16:30
Szo-V: zárva

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!