Hozd magad egyensúlyba a régi japán technikával!

Íme egy régi japán technika, aminek segítségével számos egészségügyi problémát megoldhatunk!

Ez az ősi japán alternatív gyógymód a Jin Shin Jyutsu, amely az ujjak nyomkodásával állítja vissza a szervezet megfelelő energiaszintjét, de a lelki egyensúlyt is visszaadja.

A gyakorlatsor alatt próbáljunk minél jobban ellazulni, és koncentrálni a megoldandó problémákra. Közben lélegezzünk lassan és mélyen. Mindkét kézen végezzük el a gyakorlatokat!

Ennek az ősi technikának elsősorban fájdalomcsillapító hatása van, de ellazítja a testet, szabályozza az alvást, serkenti a vérkeringést és növeli a koncentrációképességet is. Ugyanakkor erősíti az immunrendszert, egészségesebbé teszi a bőrt, de még a káros anyagoktól is megtisztítja a szervezetet.

Minden ujj egy szervhez kötődik, amelynek egy bizonyos ponton való megnyomása egyensúlyállapotot teremt. Fogd meg az újjad a másik kezeddel és szorítsd ökölbe. Maradj ebben a helyzetben legalább 2 percig. Egy idő után lüktetést érzel az ujjadban.

1. Hüvelykujj

Ide az emésztésben szerepet játszó szervek tartoznak, az érzelmeket tekintve pedig depressziót és a nyugtalanságot lehet kezelni vele. Enyhíthető a gyomorfájdalom, a bőrproblémák, a fejfájás és az idegesség.

2. Mutatóujj

Az ide tartozó szervek: vesék és a húgyhólyag. Érzelmi állapot: frusztráció, félelem, mentális terheltség.

Az ízületi-, izom- és fogfájást lehet megszüntetni. A fogínygyulladást is lehet kezelni. Javítja az emésztést, és a függőségektől is megszabadulhatunk.

3. Középsőujj

Az ide tartozó szervek: máj és epe. Érzelmi állapot: döntésképtelenség, érzékenység, ingerlékenység. Segít megoldani a keringési problémákat, a menstruációs panaszok tüneteit is enyhíti, mint ahogyan elmulasztja a szembetegségeket, a levertség érzését, a migrént, és a fejfájást.

4. Gyűrűsujj

Ide tartozó szervek: tüdő, vastagbél. Érzelmi állapot: negatívizmus, szomorúság, a visszautasítástól való félelem. Azok alkalmazzák a nyomást a gyűrűsujjukon, aki gyakran zavartak, sokszor cseng a fülük, légzési nehézségeik vannak, így megszüntethető az asztma, és a bőr színének elváltozása is.

5. Kisujj

Ide tartozó szervek: szív és vékonybél. Érzelmi állapot: bizonytalanság, nyugtalanság, feszült állapot, ha valaki fölöslegesnek, értéktelennek érzi magát. A vérnyomásproblémákat és a szívbetegségeket lehet kezelni. Akinek fáj a torka, bajok vannak a csontjaival, az idegrendszerével és a gyakran kínozza a kellemetlen puffadás, az is alkalmazza ezt a technikát a kisujján.

Forrás: Mindenegyben blog