Gyógyíts otthon sóval!

A sóterápia jótékony hatásait otthon is könnyen alkalmazhatjuk. Néhány praktikus módszerrel sok gondot megoldhatunk.

Általában ha sóról beszélünk, először a konyhasó jut eszünkbe, ami a természetes sóból származik, de mire a zacskókba kerül, már csak nátriumból és klórból áll, valamint hozzáadott tartósítószerekből és más segédanyagokból. Gyakran még fehérítik is, hogy vonzó legyen a színe. Sajnos ezek a sók már nem túl hasznosak a szervezetünk számára.

Képtalálat a következőre: „só képek”

A természetben található só ezzel szemben rengeteg jó minőségű elemet tartalmaz, melyek különleges élettani hatását régóta jól ismerjük.

A jód fontos szerepet játszik az anyagcsere-folyamatokban, a pajzsmirigy működésében; a kalcium a csontok képzésében fontos, antiallergén, és csökkenti a vérnyomást, ahogy a kálium is, amely ezenkívül javítja a bőr vérellátását, és segíti a mérgező anyagok kiválasztását; a nátrium a savas és lúgos egyensúlyért felel; a magnézium csökkenti a fáradtságot, véd a szívbetegségek ellen, csökkenti a vérnyomást és asztmaellenes; a bróm jól hat az idegrendszerre; a szelén vírusellenes, és lassítja a bőr öregedését. Persze ezeken kívül még sok más anyag is hozzájárul a természetes só gyógyhatásához.

Ha igazán jó sót keresünk a Himalája sót, Holt-tengeri sót, Parajdi bányászott sót keressük.Ezek nem mennek át semmilyen kémiai vagy más olyan eljáráson, amely a bennük lévő anyagokat károsítaná vagy csökkentené. Legszélesebb körben a bányászott sót használhatjuk fel, hiszen ezt kaphatunk tömbben, kisebb-nagyobb darabokban, vagy akár darálva is, ennek köszönhetően rendkívül sok problémát kezelhetünk a segítségével.

Íme, néhány példa, amelyek hasznosak lehetnek a mindennapokban:

Az orrüreg és szájüreg tisztása meleg sós vízze

Egy fültisztító pálcával naponta végigtörlöd belülről az orrnyálkahártyát.illetve gargalizálhatsz  a sós vízzel.  Nagyon jó módszer megelőzésre, de ha már beteg vagy a vírusok és baktériumok számának lecsökkentésére is használhatod

Inhalálás. gőzölés  

Meleg sós vízzel, vagy magas sótartalmú Salvus vízzel inhaláló, porlasztó készülék segítségével, vagy hagyományos módszerrel

Sótégla

A sótégla felhasználása rendkívül sokrétű. Építhetünk belőle térelválasztót, könyvespolcot, asztallapot, amelyet alulról megvilágíthatunk. Tehetjük a fűtőtestre, ahol a meleg levegő hatására folyamatosan párolog, így tisztán tartja a levegőt, és ugyanazok a hatások érvényesülnek, mint a sólámpánál vagy a sóbarlangokban.
Használható méregtelenítésre is. Melegítsük fel a sótéglát sütőben kb. 40 fokra, helyezzük rá a talpunkat, és hagyjuk rajta 20 percig. Érezni fogjuk rendkívüli hatásait. Megtisztíthatjuk szervezetünket, csökkenthetjük a fáradtságot és a stresszt.

Sószappan

A só nagyon jó fertőtlenítő, baktérium- és gombaölő hatású. Sószappannal rendkívül jól kezelhetők a talpon jelentkező gombás megbetegedések, de megelőzésre és a láb felfrissítésére is jól használható. Természetes, kisebb-nagyobb szemcséi segítenek eltávolítani a sok gondot okozó bőrkeményedéseket is. Akár zuhanyzás közben is használhatjuk. Fürdés után alaposan dörzsöljük át a kissé szemcsés szappannal a talpunkat, hagyjuk megszáradni a sót rajta, majd törülközővel töröljük le. Ezenkívül különböző más bőrproblémákra is hatásos módszer lehet. Jótékonyan hat ekcémára vagy az aknés, gyulladt bőrre is. Ha arcra vagy érzékenyebb területre szeretnénk használni, körömreszelővel kissé finomítsuk meg a nagyobb szemcséket.
Többféle sószappannal találkozhatunk, arra azonban ügyeljünk, hogy mindig tiszta szappant válasszunk, amely nem tartalmaz adalékanyagokat.

Sós fürdő

Leggyakrabban mozgásszervi problémákra alkalmaznak sófürdőt. Ez lehet egy teljes kád víz, amely az egész testet felfrissíti, gyógyítja, de alkalmazhatjuk csak a lábak vagy a karok kezelésére is. A sóban lévő anyagok kellemesen nyugtatják a fáradt testrészeket, enyhítik a gyulladásos folyamatokat, és csillapítják a betegségek okozta fájdalmakat. Sós fürdőt mindig 36-38 fokos vízzel készítsünk. Az oldat legyen annyira tömény, hogy a só ne tudjon teljesen feloldódni a vízben, így maximálisan érvényesül a gyógyító, méregtelenítő hatás.

További hasznos tanácsok a link megnyitásával  http://okonatura.hu/cikk/a-megelozes-a-leghatekonyabb-megoldas-az-influe...

Miért fontos a sónk összetétele?

Kattints a képre és hallgasd meg:

forrás: Ötvenen túl, ÖkoNatura