Dr. Hummel Zoltán: Miért kell figyelnünk arra, hogy mit és mennyit eszünk?

Miért kell figyelnünk arra, hogy mit és mennyit eszünk?

Miért nem kellett erre figyelni őseinknek?

Miért kell nekünk arra is figyelni, hogy mennyit és hogyan mozgunk?

Miért nem kell erre figyelni Indiában, Afrikában?

A „nyugati civilizációs betegségek” ismert jelenségeket takarnak.

"Az elhízás, a diabétesz, a rák, a mozgásszervi gyulladások sokasága, ezeket mind a nyugati civilizáció terjedésével együtt kaptuk.

Megpróbálok egy felsorolást adni arra, hogy mi minden változott meg az életformánkban, amelyek következményei az civilizációs betegségek. A felsorolásom biztosan nem lesz teljes.

Gyerekkoromban idős öregemberektől gyakran hallottam, hogy bizony sokszor volt, hogy éheztek. Voltak olyan ételek, amelyek csak ritkábban kerültek az asztalra. Ilyen volt például a hús. Édesség is ritkán volt, az is inkább méz, dió, mogyoró formájában. Kevés cukrot használtak. Sütemény vagy kalács is ritkább volt. A kenyérsütéshez nemcsak a fehér sikért használták fel. A kenyér barna volt nem fehér, teljes kiőrlésű.

Egész nap talpon voltak, csak étkezéskor és kocsi hajtáskor ültek le. Reggeltől estig a szabad levegőn dolgoztak, sok izommunkát végeztek.

Földjeiket őseink szerves trágyázással tartották életképessé. A szerves trágya sok mikrobát tartalmazott, ezek szerves, felszívható formába hozták a mikroelemeket, amelyeket a termesztett növények aztán felszívtak. Így az akkor termesztett növények és magjaik tele voltak mikroelemekkel. A mai földeket műtrágyázzák, a műtrágyák csak azokat a makroelemeket tartalmazzák, amelyek a növekedést segítik. A ma termesztett növények mikroelem-hiányban szenvednek.

A mai kor embere sokat ül, azt is zárt, elhasznált levegőjű szobákban teszi. Pang a vérkeringésünk, mivel nem mozgunk. Miközben nem mozgunk, stresszesek vagyunk, ami feszült izomzatot eredményez, ami még jobban csökkenti a vérkeringésünket.

Nem éhezünk, ha mégis napközben éhesek vagyunk, akkor nagy ételadaggal pótoljuk a kiesett napi adagot.

Nagy energiájú ételeket eszünk. Sok a gyorsan felszívódó szénhidrát, a keményítő az ételeinkben. (Tészta, kenyér, krumpli, rizs, édességek.) Emellett kevés a rost, így az a gyorsan felszívódó szénhidrát még gyorsabban jut a vérünkbe. Ugyanis a rost lassítja a cukrok felszívódását. (Rost van a főzelékekben, zöldségekben, gyümölcsökben, salátákban.)

A magas keményítő és cukor tartalmú étkezéseknek van még egy nagy hátránya, gyorsan felszívódik, és ezért hamar éhesek leszünk, így megint eszünk. A magas keményítő és cukor következménye a magas vércukor szint. Ettől kellene megvédeni magunkat, hogy ne legyen elhízás, infarktus és rák. A magas keményítő és cukor tartalmú étkezés helyett javasoltam a ketogén diétát sok rostos zöldséggel kiegészítve. De ez az ajánlat kivitelezhetetlennek látszik a mai szemlélettel szemben. Legtöbb dietetikus tiltja a zsír, különösen a telített szír fogyasztását, pedig a magas energiatartalmú zsírral jól kikerülhetnénk a nagy keményítő és cukorfogyasztást és annak káros következményeit. Ami igazán érdekes a ketogén diéta visszautasításában, hogy még egyetlen széleskörű vizsgálat sem vizsgálta a zsír fogyasztásának hátrányait. Amit eddig vizsgáltak, az mind magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása mellett történt. Az nem jó, ha növeljük a zsírbevitelt, miközben nem csökkentjük le a szénhidrát tartalmat.

Az őseink idején nálunk és a mai fejlődő világ országaiban, ahová még nem tört be a nyugati civilizáció ma, többen éheznek és több a sovány ember, nekik nem kell diétázniuk, de nálunk, az ülő foglalkozásúak és a sokat evők társadalmában sajnos nagyon oda kell figyelnünk, hogy mit és mennyit eszünk.

Saját kutatásaim során (http://drhummel.hu/2014/07/09/hogyan-alakulnak-ki-a-tartos-betegsegek/, http://drhummel.hu/2015/04/01/mi-a-betegsegmegelozesek-legbiztosabb-modja/, http://drhummel.hu/2015/05/05/miert-van-annyi-rak-es-elhizas/) arra jöttem rá, hogy sejtszinten (tehát nem az egész szervezet szintjén) a tartós betegségek (a diabétesz, az elhízás, a rák) kialakulásánál 3 feltétel teljesül.

  1. A magas vércukor szint (a sok keményítő és cukros ételek és italok miatt)
  2. Lecsökkent vér cirkuláció (sok ülés és kevés mozgás következményeként)
  3. Káros vírusok és gombák elszaporodása a pangó vérben.

A magas vércukor szint megakadályozása lehetséges a ketogén - azaz zsír alapú - diétával és a sok rosttal. Ezért ajánlom ezerrel, éjjel-nappal.

A másik két feltétel pedig az ülő foglalkozásúakat különösen sújtja. Ezért ajánlom a rövid, de hatékony testmozgást a szabadban. Ennek számtalan helyes megoldása létezik, de a lényeg a vérkeringés állandó fenntartása!

Figyeljünk a vércukor szint alacsonyan tartására diétával és a vérkeringés fokozására aktív testmozgással! "   dr. Hummel Zoltán

 

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

A termékről további információt ITT találhatsz.

Saját étel ötletgyűjteményünket  ITT találod!

Saját recept gyűjteményünket, az Étlapozót itt találod:

A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás, az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.

Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon. A kúra elején az epe és máj és a vesék tisztulását, emésztési problémák és az enzimtermelés rendeződését érzékeljük a hasi körméretek és testsúlyunk csökkenése mellett. Új módszer a sav/bázis egyensúlyunk helyreállítására, a bélrendszerben jelenlévő parazita és Candida gomba fertőzés megszüntetésére.

Vedd meg olcsóbban, törzsvásárlói regisztrációval.

A Törzsvásárlói regisztráció információi a Biocom törzsvásárlói regisztráció menüben találhatók!

Csatlakozz a Reg-enor fogyasztók közösségéhez a Facebookon!

REG-ENOR KÚRA 10 PARANCSOLATA

  1. Egyél kedved szerint baromfi, hal, marha, és sertéshúsból készült ételeket.
  2. Fogyassz nagyon sok zöldséget nyersen, sütve, főzve, párolva és a salátákhoz ecet helyett a citrom levét használd!
  3. Kúra alatt csak állati eredetű zsiradékkal készítsd  ételeidet, mint a liba-, kacsa- és sertészsír vagy  ghí.
  4. Fogyaszthatsz pirítós kenyeret, alkalmanként rizst és bizonyos tésztákat, de ha fogyni is szeretnél a mértékre vigyázz!
  5. Ne használj semmilyen növényi olajat (kókusz zsírt sem), ne egyél növényi zsírokat tartalmazó élelmiszeripari termékeket és olajos magvakat sem!
  6. Kúra alatt ne fogyassz semmilyen tejterméket vagy azzal készített ételt!
  7. Diéta alatt iktass ki az ételeidből mindenféle cukrot (mézet, xilitet is) és az azt tartalmazó élelmiszeripari termékeket.
  8. Kerüld minden magas cukortartalmú gyümölcs fogyasztását. Megengedett a citrom, a fehér grapefruit, néha gránátalma, kókusz mérsékelt mennyiségben, 
  9. Igyál legalább napi 2-3 liter tisztított vizet, ásványvizet, de kerüld az alkohol tartalmú italokat!
  10. Kávé, tea fogyasztható – tej és cukor nélkül!

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

Forrás: dr. Hummel Zoltán, Eperjesi Klára