Dr. Hummel Zoltán: Hogyan győzzük le az ásványi sók hiányát?

Valószínűleg hallottatok arról, hogy a növények kevesebb ásványi anyagot tartalmaznak, mint évtizedekkel ezelőtt.
Megállapították, hogy ez azért van, mert a termőföldben is már kevesebb az ásványi anyag, mint régen. Miért?

Azt gyanítják, hogy azért, mert a termőföldbe nem juttatják vissza azokat az ásványokat, amelyeket a növényzet a gyökérzetével kiszívott. Az elmúlt 50-60 évben divatba jöttek a műtrágyák, amelyekben csak három ásványi elemet pótoltak. Régen a szerves trágyázás általános volt, ekkor a szerves trágyában visszajutottak azok az ásványi anyagok és mikroelemek, amelyeket kivett a növény a földből. Miért? Mert a trágyában, az állatok bélflórája visszakerült a körforgalomba, a növényekben lévő mikro- és makro elemek többsége a bélflórában maradt, csak egy részét hasznosította a gazdaállat. Ezekben az időkben helyén volt az a mondás, hogy „étkezz változatosan, és egészséges maradsz”. Ha legalább tízfajta növényt tartalmazott a napi étkezésed, nem kellett aggódnod a betegségek miatt.
Most mi a helyzet? Mikor a növények nem tartalmaznak elég ásványt?

                                                 

Dr. Hummel Zoltán egyedülálló Mikrorostos Biogél találmánya

Nézz meg a Mikrorostos Biogélről egy videót:

Étrend kiegészítőkkel pótolni kell az étrendünkből hiányzó ásványokat.

Akkor minden rendben lesz, ha elég étrend kiegészítőt eszünk, bennük kellő mennyiségű és számú ásvánnyal? Sajnos, azt kell mondanom, hogy nem!

Miért nem elég, ha sok ásványt megeszünk? A felszívódás miatt!

Ha nagy kalcium és magnézium tartalmú ásványvizet iszunk naponta, az miért nem elég, például? Az ásványvízben ionok formájában vannak feloldva az ásványok. Ionok formájában bejuthat bizonyos mennyiségű ásvány a sejtjeinkbe, de az nagyon kevés. A sejtjeinknek ennél többre van szükségük! Az ionokat valami struktúrához oda kell kötni, le kell lassítani a hő mozgásukat, hogy a sejtjeinkbe bejuthassanak. Erre a feladatra vagy a növények, vagy a bennünk élő mikroorganizmusok sokasága képes. Mivel az előbb említettem, hogy a növényekben nincs elég megkötött ásványi anyag, akkor maradnak a mikrobák.

Tehát, ha eszünk magas kalciumtartalmú étrend-kiegészítőt, az önmagában nem elég, ha az kalciumlaktát, vagy hasonló molekula, mert például a kalciumnak egy laktát ionnál nagyobb struktúrához kell kötődnie, hogy felszívódjon. Ha viszont a bélflóránk jól működik, kellő számú és mennyiségű mikroorganizmus „lakik bennünk” akkor ezek a szövedékeikben befogják és megemésztik és saját szerves struktúráikhoz kötik a nekünk szükséges ásványi ionokat, amely struktúrákat mi már meg tudjuk emészteni és a bennük lévő kötött ionokat képesek leszünk hasznosítani.

Mi hát a teendőnk, hogy kellő mennyiségű makro- és mikroelem felszívódhasson bennünk?

Együnk kellő számú étrend-kiegészítőt, melyekben kellő mennyiségű ásványi só és nyomelem található. De ez önmagában nem elég: tartsuk karban a bélflóránkat! Mert csak jó bélflóra „birtokában” tudjuk felszívni az étrend-kiegészítők ásványi anyag és nyomelem tartalmát.

Hogyan kell a bélflóránkat karban tartani? Kellő mennyiségű rostos táplálékot fogyasszunk. A rostok kötik meg a vizet a béltartalmunkban és ebben a nyálkás géles közegben képesek a bélflóránk baktériumai és egyéb jótékony egysejtűi szaporodni, vagyis erőtől duzzadó egészséges bélflóránk csak így lehet. De! Mivel a rostos táplálkozásban is hiányt szenvedünk, az étrendi rostokat is pótolni kell. A rostpótlásban és a rosthoz kötött vízmennyiségben viszont egyedülálló a mikrorostos gél. Ennél a gélnél nincs jobb alap a bélflóra szaporodásához.
Szerző: Dr. Hummel Zoltán

 

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!