A tavasz 7 legcsodálatosabb tápláléka

A tavasz a megújulás, újjászületés időszaka. A természet felébred téli álmából, rügyeznek, virágoznak a fák, csiripelnek a madarak. Egyszóval megújul a természet. A régi korok embere még együtt élt a természettel, követte annak minden rezdülését. A mai civilizált társadalomban már nem figyelünk úgy oda az élet ciklikus körforgására. 

A tavaszi megújulást, méregtelenítést mi is elősegíthetjük az által ha jobban figyelünk arra mit eszünk. Íme 7 szupertáplálék, melyek tavasszal a rendelkezésünkre állnak, hogy a testünk is megújulhasson: 

                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Édesburgonya

Az édesburgonya a vitaminok és ásványi anyagok rendkívül bőséges tárházát nyújtja számunkra. Az édesburgonya rostokban igen gazdag, emellett erős antioxidáns vegyületeket tartalmaz, gyulladáscsökkentő hatású. A béta-karotin egyik legjobb forrása az édesburgonya.

Articsóka

Az articsóka szilimarint tartalmaz, mely kiválóan tonizálja a májat, a benne lévő cinarin pedig segíti méregtelenítő munkáját, egészséges működését.

Fokhagyma

A fokhagyma jótékony tulajdonságait szinte felsorolni sem lehet. A tradicionális kínai medicinában májerősítő tulajdonságai miatt is igen népszerű, avokádóval, olíva olajjal, citrommal fogyasztva kiváló táplálék az emberi szervezet számára.

Cseresznye

Az ősi kínai orvoslás a cseresznyét szintén kiváló, májerősítő ételként tartja számon.

Spárga

A spárga B-vitaminokban, folsavban, káliumban, rutinban, szelénben és K-vitaminban igen gazdag. Szabályozza a vérnyomást és erősíti a veseműködést.

Póréhagyma

A póréhagyma szulfidokban gazdag, melyek védelmet nyújtanak a magas vérnyomással, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Ezek a vegyületek gátolják bizonyos rákos daganatok kialakulásét is. A póréhagyma a szem egészségét is elősegíti, luteinben, zeaxanthinban, K-vitaminban és ásványi anyagokban bővelkedik.

Lóbab 

Rostokban gazdag, kalóriatartalma alacsony, így a legtöbb diétába jól beépíthető. Elősegíti a szív- és érrendszer egészségét, valamint az ideális vércukorszint fenntartását.

Forrás: Dr. Tihanyi László