A magnéziumhiányhoz vezető út

A magnézium egyértelműen a test legfontosabb ásványi anyaga. Az oxigén, a víz és az alapvető élelmiszer után, a magnézium lehet a legfontosabb elem, amire szervezetünknek szükség van. Fontosabb, mint a kálcium, kálium, nátrium, hiszen mindhárom mennyiségét szabályozza. Nélkülözhetetlen és mégis alig ismert. Magnéziumhiányról legtöbbször a stresszes élethelyzetek vagy az izomgörcsök okán hallunk, pedig minden sejtünknek alapvető szükséglete a megfelelő mennyiségű magnézium. Több száz enzim alkotórésze és több ezer biológiai folyamatban vesz részt minden nap, minden emberben. Tehát érdemes odafigyelni az ajánlott napi magnézium bevitelre.

Az ajánlott napi bevitel 375 mg felnőttek részére, ez a mennyiség növekedhet aktív sportolás mellett. A szervezet a magnéziumot nem tárolja, ezért nagyon fontos odafigyelni a magnéziumban gazdag táplálkozásra.

A magnéziumszükséglet alapvetően a testsúly és az életmód függvénye. A magnéziumszintet csökkenti a stressz, az alkoholfogyasztás és a túlzott mennyiségű cukor és só bevitele. Továbbá a foszfortartalmú dehidratáló és savasító üdítő italok is jelentősen csökkentik a szervezet magnézium készletét. Fontos tudni, hogy a finomított, gyorsfagyasztott, konzervált és gyorsételek kb. 25%-kal kevesebb magnéziumot tartalmaznak friss megfelelőiknél.

Milyen ételek tartalmaznak sok magnéziumot?

Friss zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék, diófélék, szárnyasok, halak egy kiegyensúlyozott táplálkozás részeként. Fontos tudni, hogy a magnézium csak megfelelő mennyiségű kálcium bevitele mellett képes működésbe lépni!

Termékajánlataink:

 

Forrás: Gyógyszer Nélkül Magazin